Groeilabz-Bootcamp 'Maak de Ecoswitch!'

Hoe word je een groenere en gezondere sociale onderneming?

ES Monnikenheide 35
Kleur Tekengebied 1

Waarom deelnemen aan dit bootcamp?

Om binnen de grenzen van de planeet een leefbare toekomst voor de komende generaties te garanderen, is een ecologische transitie nodig. Ook sociale ondernemingen hebben hierin een belangrijke verantwoordelijkheid. ‘Ecologischer & meer biodiversiteit’ draagt daarenboven ook bij aan een ‘gezondere’ leef- en werkomgeving voor cliënten, bezoekers, medewerkers en de buurt.

Om met je organisatie de ecoswitch te maken is zowel lange termijn visie als concrete actie en gedragsverandering nodig. Hoe inspireren we medewerkers om een ‘ecologische reflex’ te ontwikkelen? Ecologische duurzaamheid moet verankerd worden in de beleidsplannen én deel worden van de cultuur van de onderneming.

Meten is weten, we leren data te verzamelen en krijgen inzicht in onze ecologische voetafdruk. We maken samen een ‘eco-scan’ van je onderneming die toont waar we staan. We helpen je om een ecologisch transitietraject uit te tekenen waarin medewerkers betrokken worden.

Deze ervaringsgerichte bootcamp geeft hands-on tools om praktisch en creatief aan de slag te gaan om een groenere & gezondere sociale onderneming te worden.

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats?

Het bootcamp gaat door in Antwerpen bij Scoutshuis Hopper te Berchem

🚲 Je hebt de mogelijkheid om een BlueBike voucher aan te vragen voor dit bootcamp.

  • Dinsdag 12/3 van 9.30u tot 17.00u : kickoff moment
  • Dinsdag 16/4 van 10u tot 16.00u
  • Dinsdag 21/5 van 10u tot 16.00u

Tussen de bijeenkomsten door worden opdrachten gegeven. Tijdens de 3e sessie presenteren de deelnemers hun actieplan en krijgen feedback van elkaar en de docenten. Elke deelnemende organisatie heeft recht op 1u individuele coaching tijdens of na de bootcamp.