Gratis energiescan voor zorg- of welzijnsvoorzieningen

Wil je als voorziening je gebouwen klaarstomen voor 2050? Maak zeker gebruik van de verschillende steunmechanismes en raamcontracten die er zijn.

  • Verkenner
  • Blog
  • Energie
Impact: 3/5
Investering: 3/5

Gratis energiescan en klimaatsubsidies

Weet je niet goed hoe in je gebouw energiewinst te boeken, laat dan een gratis energiescan van VIPA uitvoeren. Bij een energiescan brengt het studiebureau alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor je gebouw in kaart. Je krijgt een overzicht van alle maatregelen met geraamde investeringskost en terugverdientijd. Om de scan gratis te houden, vraagt VIPA dat je alle maatregelen met een terugverdientijd onder de vijf jaar uitvoert binnen de drie jaar. Voor maatregelen met een hogere terugverdientijd heb je de keuze, en kan je een beroep doen op klimaatsubsidies van VIPA.

Raamcontracten VEB

Je hoeft de maatregelen die uit de scan volgen niet zelf aan te besteden. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) deed dat al voor jou. Zo ben je zeker van de kwaliteit van de uitvoering.

Vraag nu je gratis energiescan aan.

Webinar

Op 14 juni 2023 organiseerden VIPA, VEB, VEKA en BRUXEO de studiedag ‘Energietransitie in de welzijns- en zorgsector'. Thomas Feys (VIPA) en An Brouns (VEB) gaven er een presentatie over de energiescans.