Workshop Natuurbeleving

Tijdens deze activiteit gaan kinderen/jongeren al spelend leren in en met de natuur.

Photopimp4

Tijdens deze activiteit gaan kinderen/jongeren al spelend leren in en met de natuur. Spelen en leren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De verschillende rollen die een begeleider hier kunnen aannemen zijn ook van groot belang (stimuleren, participeren, observeren, complimenteren,...). Naargelang wat de buitenruimte biedt, waar de kinderen en begeleiders inspiratie vinden, leidt natuurrijk spel tot:

  • Motorische en zintuiglijke ontwikkeling: reliëf, evenwicht, zintuiglijk bewustzijn
  • Creativiteit
  • Sociale ontwikkeling: samen spelen en oplossingen zoeken
  • Morele ontwikkeling: respect voor elkaar, voor de natuur en voor het milieu. Een duurzame houding.
  • Executieve functies: concentratie, zelfstandigheid, flexibiliteit
  • Experiment en exploratie van de natuur

De idee is dat via natuurbeleving kinderen/jongeren uiteindelijk een houding van zorg en respect voor de natuur ontwikkelen.

Jouw bijdrage voor deze workshop bedraagt €75.

Aanbod leeftijdsgroepen

6- tot 8-jarigen – Koning(in) Clovis: Deze zachtmoedige heerser(es) neemt je mee op een actieve ontdekkingstocht in zijn/haar natuur-rijk: een stukje natuur rondom de organisatie. Neem al je zintuigen mee!

Duur: max. 1,5u

Locatie: een natuurplek in de buurt

9- tot 13-jarigen – Ontdek de natuur: Kampen bouwen, kriebeldiertjes zoeken, natuurcoiffures maken, zintuigenparcours, enz. We gaan samen op ontdekking in de natuur!

Duur: max. 2,5u

Locatie: een natuurplek in de buurt

14- tot 16-jarigen – Forest Challenge:Wordt uitgedaagd in het bos. In team werk je aan diverse Forest Challenges en kan je je eigen talenten inzetten.

Duur: max. 2,5u

Locatie: een natuurplek in de buurt

Let op! Deze workshop kunnen we natuurlijk alleen organiseren als er voldoende natuur is om te ontdekken op wandelafstand van de organisatie.