Workshop voeding

Kinderen al experimenterend laten ontdekken wat gezond eten is. Daarvoor roepen we deze workshop ‘van veld tot bord’ in het leven.

Delhaize basisschoolasse 13juni2022 web 117
20210609 AV Workshops plantaardig weten Bert Carlier Sofie Verhoeven 19

Kinderen al experimenterend laten ontdekken wat gezond eten is. Daarvoor roepen we deze workshop ‘van veld tot bord’ in het leven.

Al doende ontdekken we nieuwe smaken en onbekende alternatieven terwijl we het plezier van samen eten in levende lijve meemaken. Naast het “doen” bekijken we ook samen de impact van voeding op ons milieu en onze levenskwaliteit.

De workshop toont iedereen de rijkdom van het contact met de aarde en het verband met het behoud van de natuur en biodiversiteit. Een mooie stap naar duurzame en groene voeding.

Jouw bijdrage voor deze workshop bedraagt €75. Wij brengen de ingrediënten mee!

Aanbod leeftijdsgroepen

6- tot 8-jarigen - De wondere wereld van de groenten: Op basis van het verhaal "De moestuin van Theo en Julie" ontdekken de kinderen de verschillende families van groenten en de seizoenen waarin ze groeien in onze moestuinen. Via kleine spelletjes laten we de kinderen de magische wereld van groenten en fruit ontdekken: ruiken, voelen, mengen, proeven. Met stukjes groente creëren ze hun eigen kunstwerk, dat ze nadien met hun ogen en smaakpapillen zullen proeven!

Duur: max. 1,5u

Locatie: een grote zaal met tafels, toegang tot water (om af te wassen) en elektriciteit

9- tot 12-jarigen – GoodCook: Kinderen ontdekken de heerlijke wereld van fruit en groenten van het seizoen en leren welke voeding gezond is voor ons en goed is voor de planeet. Ze trekken hun keukenschort aan en gaan op ontdekking: ruiken, voelen, snijden, mengen, proeven en lekkers klaarmaken met groenten en fruit in alle geuren en kleuren.

Duur: max. 2u

Locatie: een grote zaal met tafels, toegang tot water (om af te wassen) en elektriciteit

13- tot 16-jarigen – PlantAardig (w)eten: Tijdens deze interactieve workshop nemen we onze voeding onder de loep en maken jongeren kennis met bekende en minder bekende plantAardige eiwitbronnen. Ze proeven, experimenteren en ervaren hoe ze zelf met deze producten aan de slag kunnen gaan in een tiener-approved driegangen menu. Want wie zegt dat fastfood niet gezond kan zijn?

Duur: max. 2u

Locatie: een grote zaal met tafels, toegang tot water (om af te wassen) en elektriciteit