Breid je kennis over bos-, groen- en natuurbeheer uit

Ecopedia is dé plek om kennis over natuur- en natuurbeheer op te doen. Het is een project van Inverde, de grootste vormingsorganisatie rond natuurbeheer in Vlaanderen.

Breid je kennis over bos-, groen- en natuurbeheer uit met dit online kennisplatform. Video’s en handige schema’s inspireren en zijn toegankelijk voor iedereen die wil (bij)leren.

  • Beginner
  • Blog
  • Biodiversiteit
Impact: 2/5
Investering: 1/5

Bouwen aan groenexpertise

Ecopedia is een kennisdelingswebsite waar Inverde (Natuurinvest), Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) samen met partners bouwen aan de kennis over natuur-, groen- en bosbeheer.

Het doel van Ecopedia is de kennis over natuur-, groen- en bosbeheer te verzamelen en vervolgens op een bruikbare manier aan te bieden aan iedereen die met dat beheer bezig is. Die kennis gaat van praktijk (zoals onderhoud en gebruik van machines) over het beleid (duiding van relevante wetteksten zoals opstellen natuurbeheerplannen en wetgeving rond bos en bomen) tot ecologische kennis over fauna, flora en vegetaties. Beheerschema's, video's interactieve figuren en andere media worden zoveel mogelijk ingezet om deze kennis op een begrijpbare en toepasbare manier tot bij de beheerders en andere geïnteresseerden te brengen.

Bezoek ecopedia.be:

https://www.ecopedia.be/