Due diligence toolbox voor KMO’s

Praktische oplossing: een toolbox voor KMO’s

In opdracht van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) publiceerde HIVA-KU Leuven, samen met  Statik, Adelphien The Shift, de Due Diligence toolbox op maat van KMO's.

  • Verkenner
  • Acties
Impact: 4/5
Investering: 3/5

Zorgvuldig screenen van je leveranciers

Organisaties hebben vaak tientallen of honderden leveranciers. Het lijkt onmogelijk om die allemaal even gedetailleerd te gaan doorlichten. En toch wordt dit onrechtstreeks wel verwacht, al is het maar omdat je niet gelinkt wil worden met een onderneming die het niet zo nauw neemt met mensenrechten of milieu (denk maar aan fiberklaarwerven van Proximus of werktijden van pakjesbedelers). Belangrijk is dan om risico’s te gaan bepalen voor de verschillende types leveranciers en je screening te richten op die leveranciers die een verhoogd risico op inbreuken tonen.

De toolbox helpt jouw organisatie om de risico's die aanwezig zijn in de toeleveringsketen op het gebied van mensenrechten en het milieu te begrijpen. Door middel van het ontwikkelen van een strategie kan je bedrijf antwoord bieden aan (toekomstige) verwachtingen over due diligence. 

De toolbox is nu beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.