Generatietuinen, jong en oud samen in de tuin

Samen aan de slag in de tuin en genieten van het resultaat. Hoe doe je dat? In deze leidraad vind je stappenplan, praktische tips, helpende handen en zo veel meer.

  • Expert
  • Tutorial
  • Biodiversiteit
Impact: 3/5
Investering: 4/5

Wat is een generatietuin?

Een generatietuin is een plaats waar senioren en kinderen kunnen genieten. Een plaats waar je een wandelingetje kan doen, ruimte is voor spel en beleving, het ervaren van de frisse lucht en natuur.

Er wordt een duo gevormd tussen een seniorenwerking en kinderwerking. Bijvoorbeeld een woonzorgcentrum en een school of een dienstencentrum en de buitenschoolse opvang. Zij gaan samen aan de slag om het tuinproject te realiseren. Hierdoor vinden er intergenerationele ontmoetingen plaats, een extra verrijking voor beide kanten.

Het eerste zaadje

De leidraad geeft een duidelijk en uitgebreid stappenplan, van idee tot mogelijke activiteiten in jullie generatietuin. Er is ook een lijst met ondersteunende organisaties, overheidsinstellingen, scholen en ondernemingen die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Krijg de beste tips & tools in je mailbox

Waardevolle tips en tools die je helpen om de ecoswitch te maken? Die vind je in onze nieuwsbrief! Schrijf je hier in en ontvang maandelijks alle bruikbare inzichten, hulpmiddelen en informatie!