Gezonde werknemers zijn een grote troef

De meeste mensen brengen meer dan een derde van hun tijd door op het werk. Gezonde werknemers zijn fitter, minder vaak ziek en dus productiever. Ze zijn dan ook van fundamenteel belang voor het succes van een bedrijf.

Voor werkgevers is het een uitdaging om op een duurzame manier voor hun menselijk kapitaal te zorgen. Wil jij een gezonde levensstijl promoten bij je werknemers? Dat kan.

Het Logo promoot projecten die de gezondheid van werknemers bevorderen. We ondersteunen bedrijven om een integraal gezondheidsbeleid te voeren op het werk. Dat doen we samen met bedrijfsgerelateerde netwerkpartners, zoals externe diensten voor preventie en bescherming op het werk, werkgevers- en werknemersorganisaties…

Kijk eens op www.gezondwerken.be

  • Beginner
  • Blog
  • Voeding
Impact: 1/5
Investering: 1/5

Logo als lokale partner

Op lokaal en regionaal niveau zijn de Logo's actief. De belangrijkste opdracht van de Logo’s is het bundelen en coördineren van de lokale krachten om de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen waar te maken. Logo staat voor Lokaal Gezondheids Overleg (officieel: Loco-regionaal gezondheidsoverleg en -organisatie).

www.vlaamselogos.be


Logo's staan in voor:

  • het lokaal implementeren van gezondheidsprojecten en
  • het ontwikkelen van een integraal gezondheidsbeleid in bedrijven, scholen, gemeenten of andere settings.

Gezond uit eigen grond

De moestuin maakt een comeback in Vlaanderen. Mensen willen gezonde voeding uit eigen streek en gaan zelf aan de slag. Ontdek hier hoe een gezonde moestuin of kippenren eruitziet.

‘Gezond uit eigen grond’ is een campagne van Departement Omgeving, die de Vlaamse Logo’s mee uitdragen.

Je kan er info vinden over gezond tuinieren, gezonde grond en het houden van kippen. Of test of je tuingrond gezond is.

Doe eens mee aan het groentespel. Je kan de stand en het spel uitlenen om mensen op een speelse manier te laten kennismaken met gezond tuinieren.

Je kan ook heel wat bestanden downloaden waaronder een aanvraagformulier voor bodemanalyse.

Kijk eens naar www.gezonduiteigengrond.be

Samen werken aan gezond Limburg

LOGO Limburg heeft een gezondheidsrally en workshop uitgewerkt rond deze campagne.

De gezondheidsrally ‘Gezond uit eigen grond’ is een fiets- of wandeltocht doorheen de gemeente, met deze keer gezond tuinieren en gezond eten uit eigen tuin als kapstok. Op verschillende plekken worden vragen uitgehangen en zo ontdekken de deelnemers onderweg, interessante tuinweetjes. Een portie beweging krijgen ze er gratis bij.

Voor wie?

Gezinnen, volwassenen, ouderen

Wie kan de gezondheidsrally organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra...

Praktisch

Je hangt de pancartes met quizvragen op langs een uitgestippeld parcours of (bestaande) wandelroute. De deelnemers krijgen bij de start het informatieboekje en het invulformulier mee. Achteraf mogen ze het boekje met de informatie houden.

Je kan ook een prijs aan de gezondheidsrally koppelen. Denk aan een cadeaubon van de lokale middenstand, een fruitmand, een gezonde ontbijtmand, fietsroutekaart, wandelkaart, …

De organisator staat zelf in voor een wandelroute of parcours, het ophangen van de affiches met quizvragen, nakijken van de antwoorden en eventueel voor een prijs.

Logo Limburg zet je op weg

Wil je graag een Gezondheidsrally organiseren? Dan kan je bij Logo Limburg terecht voor advies en de bijhorende materialen:

  • 8 pancartes met quizvragen
  • invulformulieren

Contacteer op 011 15 12 30 of logo@logolimburg.be.

Kookworkshop: gezond uit eigen grond 

Steeds meer en meer mensen gaan aan de slag in hun tuin, kweken in potten op hun terras, of misschien zelfs in een volkstuintje.
Maar is jouw eigen kweek wel altijd gezond?

Om gezonde groenten te kweken, start je van een gezonde grond, een goede inrichting en ecologisch onderhoud. Hoe je dit doet, vind je allemaal op www.gezonduiteigengrond.be
In deze workshop leer je niet alleen hoe je gezond groenten en fruit kan telen in je eigen tuintje, vierkantemeterbak of je perceeltje in de volkstuin. Maar ook hoe je met de oogst lekker en gezond kan koken.

Voor wie?

Provincie Limburg - Burgers

Praktische informatie

Begeleiding door diëtist
Deelnemers: minimum 8, maximum 20 bij kookdemonstratie en maximum 12 bij kookworkshop
Kostprijs: 170 euro (+ingrediënten en km-vergoeding van de lesgever). 

Het Logo zet je op weg

Vraag een kookworkshop aan via logo@logolimburg.be of  011 15 12 30.