'Ik fiets naar het werk dag'

Door de fiets te nemen naar het werk kies je voor een frisse en energieke start van de dag. Bovendien is het goed voor de gezondheid én voor het milieu! Wil je jouw medewerkers overtuigen om ook voor de fiets te kiezen? Ontdek tal van initiatieven waarmee je ze kunt laten proeven van verschillende duurzame vervoersmiddelen.

  • Beginner
  • Acties
  • Mobiliteit
Impact: 3/5
Investering: 2/5

De Tekstkaravaan

Geef jouw personeelsleden de kans om twee weken lang gratis een duurzaam vervoermiddel uit te testen voor hun woon-werkverplaatsing. De testkaravaan bestaat uit elektrische fietsen, speed pedelecs, vouwfietsen, elektrische bakfietsen en fietskarren. De testkaravaan echter gaat verder dan de fiets, met probeerpassen voor de trein, bus, Blue Bike en carpoolpromotie. Of een combinatie van verschillende vervoerswijzen. Aan jou de keuze!

De Fietstest

Dankzij de Fietstest kunnen je personeelsleden 3 weken lang een elektrische fiets, elektrische bakfiets, longtail of speed pedelec testen voor hun woon-werkverplaatsingen. Dit initiatief is er enkel voor bedrijven en vestigingen in Vlaams-Brabant. Deelnemen is volledig gratis.

De Pendelproeverij

Is jouw organisatie gelegen in Antwerpen en wil je je inzetten voor duurzaam woon-werkverkeer? Met de Pendelproeverij kan je jouw medewerkers 4 weken lang trakteren op een duurzaam alternatief. Het is een goede barometer om te peilen naar de interesse voor fietsleasing bij je werknemers. Maar ook bestaande fietsers mogen deelnemen en kunnen zonder zorgen of verplichtingen een ander type fiets proberen.