Is bioplastic wel goed voor het milieu?

Bio, dat klinkt als goed voor het milieu. Maar klopt dat ook in het geval van bioplastic? Is bioplastic goed voor het milieu? Mogen we dat eigenlijk wel bij het gft-afval en zelfs in de natuur gooien? Of is het verhaal toch iets complexer? Prof. dr. Kim Ragaert is expert in circulair plastic en vat de kwestie voor je samen in slechts 5 minuten. Zij gaf trouwens al een razend interessante TED Talk over waarom we misschien niet plastic, maar eerder de mens zelf als boeman van milieuproblemen moeten aanduiden.

  • Verkenner
  • Tutorial
  • Materialen
Impact: 3/5
Investering: 1/5

Video Universiteit van Vlaanderen

https://www.universiteitvanvlaanderen.be/college/is-bioplastic-wel-goed-voor-het-milieu

Met een vakgebied rond circulair plastic, zette Kim Ragaert al een eerste stap naar een betere wereld. Ze hoopt hiermee zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat plastic heel waardevol is én dat we het daarom niet als een afvalproduct, maar net als een grondstof moeten zien. Wat ze ooit wil uitvinden, is een plasticsoort die kan gebruikt worden voor verpakking (en dus heel stevig is) en tegelijkertijd gerycleerd kan worden. Remember her name!

Universiteit van Vlaanderen

Bij Universiteit van Vlaanderen vinden we dat wetenschap voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom maken wij video’s en podcasts waarin de meest begeesterende wetenschappers van alle Vlaamse universiteiten lesgeven.