Koop je beter plastic of glazen flessen?

Je staat in de supermarkt, geeft een feestje en wil wat frisdrank (want de vraag slaat natuurlijk niet op waterflessen, dat drink je van de kraan, toch?) kopen. Dan slaat de twijfel toe: koop je glazen flessen of toch maar die plastieken die een pak minder wegen? We worden dagelijks met milieu-advies om de oren geslagen. Supermarkten mogen dan wel geen plastieken zakjes meer meegeven, er ontstaan verpakkingsvrije winkels, maar tegelijk worden de kleinste dingen steeds meer verpakt. Als consument weten we soms niet meer wat nog goed is. Karine Van Doorsselaer klaart het even uit.

  • Verkenner
  • Tutorial
  • Materialen
Impact: 3/5
Investering: 1/5

Video Univeristeit van Vlaanderen

https://www.universiteitvanvlaanderen.be/college/koop-je-beter-plastic-of-glazen-flessen

Karine Van Doorsselaer studeerde af als industrieel ingenieur met een specialisatie in kunststoffen, waarna ze promoveerde in de menselijke ecologie. Na een aantal jaar in de industrie te hebben gewerkt, maakte ze de overstap naar de universiteit waar ze in de opleiding productontwikkeling de vakken materialenleer en ecodesign doceert. Prof. dr. ir. Van Doorsselaer legt haar studenten wetenschappelijk onderbouwd uit wat de circulaire economie betekent.

Universiteit van Vlaanderen

Bij Universiteit van Vlaanderen vinden we dat wetenschap voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom maken wij video’s en podcasts waarin de meest begeesterende wetenschappers van alle Vlaamse universiteiten lesgeven.