Koplopers in de sector gezinszorg

ECOSWITCH KOPLOPERS zijn sociale ondernemings die vandaag al ver gevorderd zijn in hun duurzaamheidsstrategie. Als ambassadeurs helpen ze de andere sociale ondernemings op weg in hun duurzaamheidstraject. Zo bouwen we samen aan duurzaamheid in de sociale ondernemings in Vlaanderen

  • Verkenner
  • Acties
Impact: 1/5
Investering: 1/5

Ferm Thuiszorg

Ferm Thuiszorg zoekt alternatieven voor de wagen à https://www.samenferm.be/nieuws/ferm-thuiszorg-zoekt-alternatieven-voor-de-wagen

Familiezorg Oost-Vlaanderen

Binnen Familiezorg Oost-Vlaanderen zetten wij de laatste jaren meer en meer in op duurzaamheid.

Onze medewerkers kunnen bij ons een e-bike in bruikleen krijgen. Vooral in steden maakt dit de verplaatsing niet alleen milieuvriendelijk maar soms ook efficiënter. Bij de verdeling van de cliënten houden we zoveel mogelijk rekening met de afstand tussen cliënten en laten we verzorgenden zoveel mogelijk in eigen buurt werken waardoor we het gebruik van de auto proberen te beperken.

Bij de bouw van ons nieuw hoofdkantoor hebben we sterk ingezet op duurzame energie. Het is zo goed als zelfvoorzienend, en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De appartementen bovenaan worden met restwarmte verwarmd. Onze tuin is gemaakt uit ecologische materialen en staat vol met allerlei inheemse planten. Kortom: alles om ons doel van duurzaamheid waar te maken.

I-mens.

Heldenbossen | i-mens.be

De i-mens Heldenbossen zullen openstaan voor iedereen om ervan te kunnen genieten. Onze medewerkers en vrijwilligers, onze klanten en hun mantelzorghelden, onze partners en het brede publiek. Zo willen we niet alleen onze mensen bedanken, maar Vlaanderen ook wat meer groen en zuurstof geven.

Want zorgdragen voor anderen betekent voor ons ook zorgdragen voor het milieu waarin we leven.