Natuur in de zorg

Wij kunnen voor de natuur zorgen, dan kan de natuur ook voor ons zorgen. Hoe je dat kan versterken, lees je hier.

  • Expert
  • Webinar
  • Biodiversiteit
Impact: 4/5
Investering: 2/5

Green Deal Duurzame Zorg

Herbekijk de infosessie over het eerste thema van de Green Deal Duurzame Zorg, natuur en gezondheid. Die gaat dieper in op het verschil tussen groen en biodiversgroen. Welke gevolgen heeft biodiversgroen op je gezondheid? Je krijgt ook een aantal mooie voorbeelden te zien.

Natuur is goed voor de gezondheid

Agentschap Natuur & Bos gelooft in de kracht van natuur in de zorgcentra. Op deze website bundelen het goede voorbeelden zodat we kunnen leren van elkaar. Ook vertaalde het agentschap de praktijkkennis naar vijf waardevolle lessen. Je kan er alles over lezen op deze pagina.

Groen doet goed. Biodivers nog beter

Op Deze website vind je veel kennis en inspiratie over biodivers zorggroen. Biodivers zorggroen verhoogt de waarde van de buitenruimtes van zorginstellingen. Want het is goed voor de mens, de biodiversiteit én het klimaat. Hoe biodiverser de omgeving, hoe groter haar helende kracht. En ook de biodiversiteit en het klimaat hebben onze zorg nodig.

Natuur op voorschrift in AZ Groeninge

Welke positieve effecten heeft natuur op je gezondheid? AZ Groeninge test het uit. Rond de campus zijn er allerlei natuurlijke elementen te ontdekken. Zoals een speeltuin met natuurlijke elementen voor de allerkleinsten, een regenboogtuin waar mens en dier van kan genieten en (uitgestippelde) wandelingen om even je hoofd leeg te maken. Je vindt er alle informatie over in deze publicatie.

Natuurlijk groen binnentrekken in het ziekenhuis is niet altijd vanzelfsprekend. Toch kan ook hier over nagedacht worden. Experimenteer met natuurfoto’s, geluiden of fijne tekeningen voor de kinderen.