Overheid voorziet interessante tarieven voor renovatieleningen

De Vlaamse overheid lanceerde de vernieuwde ‘Mijn VerbouwLening’ voor particulieren die hun woning willen renoveren. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ook niet-commerciële instellingen zoals vzw’s in aanmerking komen voor de goedkopere lening.

  • Verkenner
  • Blog
  • Energie
Impact: 4/5
Investering: 4/5

Sociale ondernemingen kunnen via de Vlaamse overheid een lening tot €60.000 bekomen. Momenteel bedraagt de rente hiervoor 2,25%. Ook niet-residentiële gebouwen gelegen in het Vlaams Gewest komen in aanmerking. Het gebouw moet wel minstens 15 jaar oud zijn. Een uitzondering hierop zijn investeringen in een zonneboiler, (hybride) warmtepomp of zonnepanelen, als de aansluiting op het elektriciteitsnet vóór 2014 plaatsvond of de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan 5 jaar geleden is verleend.

De ‘Mijn Verbouwlening’ is geldig voor dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, renovatie van vloeren en funderingen, renovatie van ramen en deuren, binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair, (hybride) warmtepompen, warmtepompboilers, zonneboilers en zonnepanelen. Per categorie van werken is er een maximaal ontleenbedrag voorzien.

De ‘Mijn VerbouwLening’ vraag je aan via het Energiehuis van jouw gemeente.

Meer informatie

Zonnepanelen man lucht groter veb