Pulse, het Transitienetwerk voor jeugd, cultuur en media

Pulse verbindt, ondersteunt en inspireert een 1000-tal organisaties via netwerking, matchmaking, praktijksafari’s en handige tools. Je leert van elkaar en kan jouw specifieke vragen stellen. Lees er alles over op hun website.

 • Beginner
 • Blog
 • Energie
Impact: 1/5
Investering: 1/5

Gratis hulp bij een energie efficient jeugdlokaal

Overschakelen op groene, hernieuwbare stroom en minder energie verbruiken, dat is wat ons te doen staat. De wereld moet een pak duurzamer worden. Dat wil zeggen: ook meer letten op ons energieverbruik. En dat geldt ook voor jouw jeugdlokaal.

Pulse helpt je gratis op weg met de eerste stap.
Gratis?! Ja, helemaal gratis!
Afhankelijk van je verbruik bieden wij je:

 • een compacte energiecoaching
  en maximaal 10.000 euro voor de uitvoering van quick wins
  voor lokalen met een laag jaarlijks verbruik (minder dan 40 kWh/m² per jaar)
 • OF een heuse energiescan,
  met aansluitend de mogelijkheid tot het aanvragen van een investeringssubsidie voor de uitvoering van de geadviseerde maatregelen (zonder verplichting),
  voor lokalen met een hoog jaarlijks verbruik (meer dan 40 kWh/m² per jaar)

TIP! Je twijfelt nog of een energiecoaching of -scan wel iets voor jou zijn? Gebruik dan deze checklist die wij speciaal voor jeugdwerkorganisaties samenstelden en ga zelf aan de slag met aanpassingen die je kan doorvoeren in je jeugdlokaal. De checklist helpt je al een heel eind op weg!

Overtuigd van de noodzaak aan een coaching of scan, lees dan zeker verder op de website van Pulse Energiescan 2022 — Pulse Transitienetwerk (pulsenetwerk.be)