Toekomstgerichte bouwprojecten via GRO

GRO op weg naar toekomstgerichte bouwprojecten

GRO is de ideale leidraad om het ambitieniveau van je project op te krikken. Het Facilitair Bedrijf ontwikkelde deze tool om een holistisch ambitieniveau van duurzaamheid in je project te implementeren. GRO is een instrument om de duurzaamheid van bouwprojecten te meten en te vergroten.

De ambitie van GRO is om via een geïntegreerd ontwerpproces tot toekomstgerichte, comfortabele gebouwen te komen, waarin sterk wordt ingezet op circulair bouwen.

  • Expert
  • Blog
  • Energie
Impact: 3/5
Investering: 3/5

Sluit aan bij het lerend netwerk GRO

Met het Lerend Netwerk GRO begeleiden we jou om GRO toe te passen in je projecten. Op regelmatige basis wissel je tijdens deze sessies praktische kennis en ervaringen uit met de andere deelnemers. Zo kan jij GRO efficiënt toepassen in je toekomstige projecten.

Door de interactieve wijze waarop we werken, leer je van elkaar. Je hoort het verhaal van professionals die in verschillende fasen aan het bouwproject werken. Deze praktische werkvorm garandeert dat je meteen met de inzichten aan de slag kan. Zo realiseer je zonder enige twijfel je ambitieuze project.

The way to GRO als je het ons vraagt!

Wat je kan verwachten:

  • Toepassing op jouw concrete project
  • Praktijkgerichte tips
  • Kennis en voorbeelden op maat van jouw project
  • Een laagdrempelige manier om je kennis over GRO uit te breiden
  • Uitwisseling van ervaringen met mensen die gelijkaardige problemen ondervinden
  • Een duidelijke, circulaire visie en ambitie

VIBE vzw begeleid dit lerend netwerk.

Hun site; Lerend Netwerk GRO

Op weg naar toekomstgerichte bouwprojecten

GRO werd in 2017 door Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid als tool ontwikkeld om in de bouwprojecten van de Vlaamse overheid een holistisch en gelijklopend ambitieniveau op het vlak van duurzaamheid te implementeren.

Via een brede waaier aan duurzaamheidsaspecten én het verankeren van circulaire principes biedt GRO de handvatten om tot toekomstgerichte gebouwen te komen. Opdrachtgevers kunnen hun ambities aan de hand van GRO onderzoeken, formuleren en opvolgen. Ontwerpers, studiebureaus en uitvoerders worden aan de hand van het eenduidige instrument doorheen een project geleid. GRO kan voor alle functies en schalen gebruikt worden en dat voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, of ze nu klein dan wel heel grootschalig zijn.

www.gro-tool.be

Voor wie is gro?

Dit instrument kan zowel door opdrachtgevers als ontwerpteams gebruikt worden tijdens de verschillende fases van een privé en/of publiek project. GRO kan zowel voor nieuwbouw- en renovatieprojecten als herinrichtingsprojecten van bestaande gebouwen gebruikt worden. 

Je kan het instrument gratis downloaden via de website

https://www.gro-tool.be/download-gro/