Waarom is het erg als wespen zouden verdwijnen?

Het gaat niet goed met de biodiversiteit. Aan een sneltempo daalt het aantal planten- en diersoorten, en ook heel wat schimmels en bacteriën verdwijnen. Maar is dat eigenlijk erg? Maakt een soort meer of minder echt uit? Babette Muyshondt is biologe en doet aan de Universiteit van Antwerpen onderzoek naar de soorten bacteriën die op één plant leven en wat er gebeurt als die plots zouden wegvallen. Of wat als olifanten zouden verdwijnen? Of muggen en bijen? Wat als alle wespen zouden uitsterven?

  • Verkenner
  • Podcast
  • Biodiversiteit
Impact: 3/5
Investering: 1/5

Video Universiteit van Vlaanderen

https://www.universiteitvanvlaanderen.be/podcast/waarom-is-het-erg-als-de-wespen-zouden-verdwijnen

De passie voor biologie zit er lang in bij Babette Muyshondt, al is ze eerder toevallig gerold in haar huidig onderzoek naar de fyllosfeer bij planten - het dunne laag aan de oppervlakte van een plant. Haar grote idool is bioloog David Attenborough, de maker van verschillende prachtige natuurdocumentaires. Met open mond heeft ze al zijn documentaires bekeken. Deze podcast is alvast een eerste aanzet om in zijn voetsporen te treden als wetenschapscommunicator.

Universiteit Vlaanderen

Bij Universiteit van Vlaanderen vinden we dat wetenschap voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom maken wij video’s en podcasts waarin de meest begeesterende wetenschappers van alle Vlaamse universiteiten lesgeven.