Waarom is het zo moeilijk om echt groene vingers te hebben?

Als je met je handen in de tuin aan het wroeten bent, of je kamerplanten verpot, voelt dat ongetwijfeld als een goede daad voor de natuur. Maar wist je dat potgrond lang niet zo onschuldig is als het lijkt?

Aan de UHasselt doen ze daarom onderzoek naar alternatieven. Dr. Marijke Jozefczak is bioloog en één van die onderzoekers. In deze podcast vertelt de biologe over de impact van potgrond op het milieu en het klimaat.

  • Verkenner
  • Podcast
  • Materialen
Impact: 3/5
Investering: 1/5

Video Universiteit van Vlaanderen

https://www.universiteitvanvlaanderen.be/podcast/waarom-is-het-zo-moeilijk-om-echt-groene-vingers-te-hebben

Dr. Marijke Jozefczak is bioloog aan de UHasselt, ze doet onderzoek naar een alternatief voor potgrond: biochar. Recent werd ze gepromoveerd tot business developer. Hierdoor kan ze haar onderzoek uit het labo halen en het op de markt - en zo bij de mensen thuis - brengen. Al doet ze haar labowerk ook nog steeds erg graag. Soms voelt het een beetje als bandwerk, maar dat helpt net om haar hoofd even tot rust te laten komen.

Universiteit van Vlaanderen

Bij Universiteit van Vlaanderen vinden we dat wetenschap voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom maken wij video’s en podcasts waarin de meest begeesterende wetenschappers van alle Vlaamse universiteiten lesgeven.