Werk aan duurzaam woon-werkverkeer met subsidies van de Vlaamse Overheid.

Heb je als organisatie een actieplan opgesteld om het gebruik van de auto in het woon-werkverkeer te verminderen? Het pendelfonds van de Vlaamse Overheid subsidieert projecten van werkgevers die duurzame mobiliteit stimuleren.

  • Verkenner
  • Blog
  • Mobiliteit
Impact: 3/5
Investering: 3/5

Wat is het pendelfonds en waarom deelnemen?

Het Pendelfonds is door de Vlaamse overheid opgericht om projecten voor een duurzaam woon-werkverkeer te bevorderen. Het doel van deze projecten is het aandeel autosolisme in het woon-werkverkeer te doen dalen ten voordele van een hoger gebruik van fiets en openbaar vervoer. De subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten van het project.

Het Pendelfonds werkt met oproepen. Momenteel is het niet mogelijk een subsidie aan te vragen. Hou de website in de gaten voor een update rond nieuwe oproepen.

Wie mag er deelnemen en hoe neem je deel?

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de deelname

  1. De organisatie is een bedrijf (of groep bedrijven), private organisatie (of groepen van private organisaties), een lokaal of provinciale overheid in samenwerking met een private partner (in dit geval moet het grootste deel van de subsidie naar de private partner gaan)
  2. De indiener moet minimaal 10 werknemers per bedrijf/organisatie te werk stellen
  3. De indiener heeft vestigingen die gelegen zijn in Vlaanderen. Enkele voor Vlaamse vestigingen kan een subsidie aangevraagd worden.

Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw deed beroep op het Pendelfonds. Lees hier meer over hun project.